Zajímavosti ze světa výživy

S příchodem jara má spoustu lidí tendenci podstupovat nejrůznější druhy jarních očist nebo "detoxů". Téměř každý, kdo projde poradnou mě položí otázku, co si myslím o jarním detoxu nebo o hydrocolon terapii (proplachnutí střev). To mě přivedlo k myšlence napsat o této problematice článek. Než se dostanu k tomu, jestli jsem pro očistu střev či...

Před několika dny jsem narazila na proteinovou sušenku PhD Diet Cookie. Protože jde o moji oblíbenou značku proteinu, myslela jsem si, že sušenka bude na stejné úrovni jako protein. No, ale.....(pokračujte ve čtení).

Před několika dny jsem navštívila konferenci Potraviny zdraví a výživa zaměřenou na téma "Cukry - mýty a realita". Ráda bych vám, tedy přiblížila, co se probíralo. Řešila se problematika cukrů (myšleno jednoduchých cukrů) v potravinách (cereálie, cukrovinky), nápojích (minerální vody), glykemický index potravin, výroba cukrů a sirupů ve 21....

V dnešní době není problém sehnat tropické oleje či másla, která byla v minulých letech nedostupná. S příchodem těchto surovin se pojí také vznik nových receptur v kulinářském odvětví. Asi nejznámějším exotickým tukem je kokosový olej, který má široké použití ve sportovní či klinické výživě, dále v kosmetice a farmacii. Dalším zajímavým tukem je...

Asi se nenajde nikdo, kdo by neměl rád do křupava opečené brambory, chipsy nebo do zlatova upečené pečivo, které po zakousnutí krásně křupe. Všechny uvedené dobroty v s obě skrývají látku, která není pro naše zdraví prospěšná. Jde o látku nazývanou akrylamid.